İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Boğaziçi Üniversitesi Bölümleri Neler?

Boğaziçi üniversitesi, birçok öğrencinin listesinde yer alan bir okuldur. Böyle olunca Boğaziçi üniversitesi bölümleri neler sorusu da önem kazanır. İlgili yazımızda söz konusu üniversiteye dair birçok detaya erişim sağlayabilirsiniz. Bu hem tercih sıralaması hem de kararları netleştirme konusunda yardımcı olabilmektedir.

Boğaziçi Üniversitesindeki Bölümler ve Fakülteler Neler?

  • Fen-Edebiyat fakültesi; batı dilleri ve edebiyatları, felsefe, matematik, sosyoloji, çeviribilim, fizik, moleküler biyoloji ve genetik, tarih, dilbilim, kimya, psikoloji, Türk dili ve edebiyatı.
  • Eğitim fakültesi; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği, matematik öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, ingilizce öğretmenliği, okulöncesi öğretmenliği, fizik öğretmenliği, kimya öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık.
  • İktisadi ve idari bilimler fakültesi; işletme, siyaset bilimi, ekonomi, uluslararası ilişkiler.
  • Uygulamalı bilimler yüksekokulu; yönetim bilişim sistemleri, turizm işletmeciliği ve uluslararası ticaret.

boğaziçi üniversitesi fakülteleri

Boğaziçi Üniversitesi Fakültelerinin Özellikleri Neler?

Fen-Edebiyat Fakültesi; ilgili başlıkta belirttiğimiz bölümleri kapsayan, temelleri ise 1959 yılında atılan bir fakültedir. Lisans öğrencileri için zorunlu olan Türkçe derslerini de fakülteye bağlı Türkçe dersleri Koordinatörlüğü yürütmektedir. Beşeri bilim seçmeli “humanities” dersleri de humanities dersleri koordinatörlüğüyle yürütülmektedir.

Mühendislik Fakültesi; ilk mühendislik bölümleri, 1912’de açılmıştır. Mühendislik çatısı altında elektrik-elektronik, inşaat, bilgisayar, endüstri, kimya, makine mühendisliği bölümleri bulunur.

Eğitim Fakültesi; 1982 yılında kurulmuştur. 9 lisans programı ve 5 bölümden oluşmaktadır. Lisans programları da:

  • Alan eğitimi
  • Pedagoji
  • Genel kültür
  • Alan bilgisi derslerinden oluşmaktadır. 

Her programda yeterli olacak sayılarda seçmeli dersler bulunmaktadır. İktisadi ve idari bilimler fakültesi ile uygulamalı bilimler yüksekokulu bilgileri de detaylandırılmalıdır. Bununla ilgili detaylar, ilgili başlık adı altında verilmiştir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; lisans ve lisansüstü eğitimler vermektedir. 3 ve 4. Sınıflarda seçmeli dersler yolu ile öğrencilere uzmanlaşma imkânı vermektedir. Birçok öğretim dilinde eğitim verilmektedir.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; 1995 yılında kurulmuştur. Yüksek lisans eğitiminin yanı sıra, yönetim bilişim sistemlerinde ise doktora eğitimi de verilmektedir. Lisans ve lisansüstü eğitimleri bulunmaktadır. Çince, Almanca, Fransızca, Rusça gibi birçok yabancı dil dersi de vardır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın