İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erasmus Nedir?

Yurtdışında eğitim veya staj hakkında konuşurken, Erasmus adı sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Ama aslında bu program nedir? Kim destek almaya hak kazanır? Soruları da yurt dışı eğitimi düşünen öğrencilerin sıklıkla sordukları sorular arasında yer almaktadır. Erasmus programı adını, Avrupa’yı gezerek yeni teoriler, bakış açıları ve konuları araştıran Hollandalı bir Filozof olan Rotterdamlı Desiderius Erasmus’un adından alır. 

Erasmus aynı zamanda Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği için Avrupa Topluluğu Eylem Planının kısaltmasıdır. Görevleri, öğrencilerin çeşitli konumlardaki farklı deneyimlerle eğitimlerini geliştirmelerini sağlayan bir program geliştirmekti. 1987 Yılının ilk yılında 3.244 öğrenci Erasmus tarafından yürütülen öğrenci değişimlerine katılmıştır. Ve 2006 yılına kadar 150.000’in üzerinde öğrenci katılarak, eğitimlerini desteklemişlerdir.

Erasmus Artıları Nelerdir?

Erasmus’un ilginç bir yönü, öğretmen hareketliliğinin de program aracılığıyla teşvik edilmesidir. Erasmus hibeleri, şimdiye kadar iki milyondan fazla öğrenciye, seyahat değişimlerini finanse etmelerine izin veren hibeler ve fırsatlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayarak, yardımcı olmuştur.

Erasmus, birçok öğrenciye yurt dışında yaşamak ve okumak için evden ayrılırken ilk deneyimlerini sunmaktadır. Erasmus programı, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki yurtdışı eğitim programlarına benzer şekilde, öğrencilerin elde ettikleri eğitim deneyimine değer vermenin yanı sıra seyahat eden öğrenciler arasında gelişen topluma da önem vermektedir. 

Erasmus Detayları Nelerdir? 

Bu programın akademik ve sosyal bileşenlerinin dengesi, onu ilk kez seyahat edenler için inanılmaz bir fırsat haline getiriyor. 31 Farklı ülkeyi kapsayan 3500’ün üzerinde akademik kurum ile Erasmus Eğitim Programı veya başka bir Avrupa ülkesinde en az 3 aylık staj yoluyla diğer öğrencileri keşfetme, geliştirme ve tanışma şansı sunulmaktadır. Eğitim, iş deneyimi gibi konularda oldukça geliştirici bir role sahiptir.

2014 yılından itibaren erasmus+ olarak uygulanmaktadır. Bunların yanı sıra hayat boyu öğrenme programı içerisinde yer alan erasmus programı, binlerce öğrencinin eğitim almasına olanak tanımıştır. Bir avrupa ülkesinde eğitim alarak, yabancı bir şirkette staj yapma imkânı, erasmus ile gerçekleşmektedir. Programın amacı; öğrencilere farklı ülkelerde eğitim ve iş olanakları sağlamaktır. Ayrıca, öğrencinin gelişmesine katkı sağlarken, hibeler sayesinde de eğitim sürecini kolaylaştırmaktadır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın